Όταν πρόκειται για την οδήγηση, έχοντας τα κατάλληλα αξεσουάρ για κάθε οδηγό μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εμπειρία σας στο δρόμο.

Από την άνεση έως την ασφάλεια, υπάρχουν αρκετά αξεσουάρ για το αυτοκίνητο που κάθε οδηγός θα έπρεπε να λάβει υπόψη. Είτε είστε καθημερινός επιβάτης, λάτρης των ταξιδιών με το αυτοκίνητο ή απλώς κάποιος που θέλει να κάνει τον χρόνο πίσω από το τιμόνι πιο ευχάριστο, αξίζει να εξετάσετε αυτά τα δέκα αξεσουάρ.

  1. Στον συνδεδεμένο κόσμο της σημερινής εποχής, ένα στήριγμα τηλεφώνου είναι απαραίτητο για την ασφαλή οδήγηση. Σας επιτρέπει να έχετε τα χέρια σας στο τιμόνι και τα μάτια σας στον δρόμο, ενώ εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε σημαντικές λειτουργίες πλοήγησης ή ανοιχτής κλήσης χωρίς να αγγίζετε το τηλέφωνό σας. Αναζητήστε ένα ανθεκτικό και ρυθμιζόμενο στήριγμα που να κρατά σταθερά το τηλέφωνό σας.
  2. Η κάμερα για το ταμπλό (dash cam) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής για την ικανότητά της να καταγράφει το ταξίδι σας και να παρέχει αποδείξεις σε περίπτωση ατυχημάτων ή άλλων περιστατικών. Καταγράφει βίντεο υψηλής ποιότητας και μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα χρήσιμο εργαλείο για αξιώσεις ασφαλίστρων ή νομικούς σκοπούς. Επιλέξτε μια κάμερα για το ταμπλό με καλή ανάλυση, ευρυγώνιο φακό και αξιόπιστη χωρητικότητα αποθήκευσης.
  3. Κάντε τις ανοιχτές κλήσεις χωρίς να αγγίζετε το τηλέφωνο με ένα Bluetooth αυτοκινήτου. Αυτά τα αξεσουάρ σας επιτρέπουν να συνδέσετε το τηλέφωνό σας ασύρματα με το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις χωρίς να ψάχνετε για το τηλέφωνο σας. Αναζητήστε ένα Bluetooth αυτοκινήτου που προσφέρει καθαρή ποιότητα ήχου και εύκολες επιλογές σύζευξης.
  4. Η έλλειψη μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να είναι ενοχλητική. Ένας φορτιστής USB για αυτοκίνητο σας επιτρέπει να διατηρείτε την ενέργεια των συσκευών σας κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Επιλέξτε έναν φορτιστή με πολλές θύρες, δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και συμβατότητα με διάφορες συσκευές όπως smartphone, tablet και συσκευές GPS.
  5. Η ασφάλεια πρέπει πάντα να είναι προτεραιότητα. Ένα πακέτο έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας για απρόβλεπτες καταστάσεις. Θα πρέπει να περιλαμβάνει αντικείμενα όπως ένα κουτί πρώτων βοηθειών, έναν φακό, καλώδια μπαταρίας, ένας πιεσόμετρο ελαστικών, ένα ανακλαστικό γιλέκο και ένα πολυεργαλείο. Να έχετε αυτά τα απαραίτητα εργαλεία στη διάθεσή σας μπορεί να σας σώσει τη ζωή κατά τη διάρκεια έκτακτων καταστάσεων στο δρόμο.
  6. Διατηρήστε το αυτοκίνητό σας χωρίς αταξία και οργανωμένο με οργανωτές καθισμάτων. Αυτά τα αξεσουάρ προσφέρουν βολικές λύσεις αποθήκευσης για αντικείμενα όπως το τηλέφωνο, τα γυαλιά ηλίου, τα μπουκάλια νερού και άλλα απαραίτητα. Αναζητήστε οργανωτές που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα στην πίσω πλευρά των καθισμάτων ή να ταιριάζουν στην κεντρική κονσόλα με ασφάλεια.
  7. Η διατήρηση της κατάλληλης πίεσης στα ελαστικά είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη απόδοση, την ασφάλεια και την οικονομία καυσίμου. Ένας φορητός αντλητής αέρα για ελαστικά σας επιτρέπει να φουσκώνετε γρήγορα τα ελαστικά σας όταν χρειάζεται, εξαλείφοντας την ανάγκη για συχνές επισκέψεις στο βενζινάδικο. Αναζητήστε έναν συμπαγή και εύχρηστο αντλητή με ενσωματωμένο μετρητή πίεσης.
  8. Κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, μία κουρτίνα ηλίου για το αυτοκίνητο είναι ένα απλό, αλλά αποτελεσματικό αξεσουάρ για να προστατεύσετε το εσωτερικό του οχήματός σας από την υπερβολική θερμότητα και τις επιβλαβείς ακτίνες UV. Βοηθά επίσης να διατηρηθεί το αυτοκίνητό σας δροσερότερο, καθιστώντας το πιο άνετο όταν επιστρέφετε σε αυτό. Επιλέξτε μια κουρτίνα ηλίου που να ταιριάζει σωστά στο παρμπρίζ σας και είναι εύκολη στην εγκατάσταση και αποθήκευση.
  9. Μια εκφορτισμένη μπαταρία αυτοκινήτου μπορεί να καταστρέψει γρήγορα τα σχέδιά σας. Ένας φορητός εκκινητής μπαταρίας είναι μια συμπαγής και βολική συσκευή που μπορεί να ξεκινήσει το αυτοκίνητό σας χωρίς την ανάγκη για ένα άλλο όχημα. Αναζητήστε έναν εκκινητή μπαταρίας με επαρκή ισχύ, ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και επιπλέον λειτουργίες όπως θύρες USB για φόρτιση συσκευών.

Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου σας με αυτά τα δέκα απαραίτητα αξεσουάρ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία οδήγησής σας όσον αφορά την άνεση, την ασφάλεια και την οργάνωση. Από τη δυνατότητα διασύνδεσης έως την προετοιμασία για έκτακτες καταστάσεις.